logo

Carlotta - the museum database

GM:32817 :: vaniljsockerförpackning, vaniljsockerbruk, husgeråd

Object description

Cylindrisk burk med lock. Tryck i blått på vitt "MAZETTI ÄKTA VANILLIN-SOCKER"med versal text "En fin och utsökt vaniljarom" i gemena bokstäver. Ett emblem för att det är "H.M Konungens Hovleverantör". Det är också tryckt "MAZETTI" på locket.

(burk=PLM)

Object description
vaniljsockerburk
Inventarienummer
GM:32817
Typ av förvärv
gåva
Sakord
vaniljsockerförpackning; vaniljsockerbruk; husgeråd
Namn - fotograf
Pettersson, Markus
Namn - tillverkning
Mazetti konfektfabrik
Namn - användning
Hedenberg, Ellen; Mazetti konfektfabrik
Namn - förvärvat från
Hedenberg, Ellen
Namn - ägare
Hedenberg, Ellen; Mazetti konfektfabrik
Tidpunkt - fotografering
2010-09-30 [mpn]
Tidpunkt - tillverkning
1940-talet
Tidpunkt - förvärv till museet
1976-06-04
Signering, påskrift, stämpling
Mazetti äkta vanillin
Beskrivning

Cylindrisk burk med lock. Tryck i blått på vitt "MAZETTI ÄKTA VANILLIN-SOCKER"med versal text "En fin och utsökt vaniljarom" i gemena bokstäver. Ett emblem för att det är "H.M Konungens Hovleverantör". Det är också tryckt "MAZETTI" på locket.

(burk=PLM)

; vaniljsockerburk
Utställning - utställd i
Signhild Häller - en värld i minatyr
Utställning - tidigare utställd i
Industristaden, 1996
alt
Monter - tidigare utställd i
Industristaden, 1996 : Att sörja för : Duvslaget
alt
Utställningsdel - tidigare utställd i
Industristaden, 1996 : Att sörja för
alt
Samtidiga förvärv
GM 32 791-32 834
Arkivreferens
D38639 [/neg.nr]; D 38 639
Material
bleckplåt
Land - förvärvat från
Sverige
Socken - förvärvat från
Örgryte
Stad - förvärvat från
Göteborg
Klassifikation OCM (smal)
Kryddor (263); Tillvaratagande, konservering och förvaring av mat: Förvaring (251.2)
Teknik
litotryck; målning
Höjd (cm)
7,9
Diameter (cm)
4,8
Namn - copyright/upphovsrättsinnehavare
Göteborgs Stadsmuseum
Licens - media
Erkännande
Belongs to Samling
GM :: Göteborgs Museums samlingar

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.