Olof Asklunds Ångbageri
::
organisation

- Object description
Olof Asklund startade 1874, 26 år gammal bageriverksamhet vid Landvägsgatan. Verksamheten växte och nya bagerier anlades i Annedal och Övre Husargatan. I staden fanns vid 1920-talets mitt dessutom ett trettiotal butiker och man hade ca 200 anställda.
1958 köptes företaget upp av det som kom att bli Pååls Bröd AB.
Comments (6)
Göteborgs stadsmuseum2024-05-24 16:22
Hej Hans, Vi känner i nuläget inte till någon bild i våra samlnigar där Pååls logotype syns, men utesluter inte att det kan dyka upp en sådan bild vid inventering av arkivet framöver. mvh / Göteborgs stadsmuseumHans2024-03-09 10:17
Finns det några bilder på hur Pååls lastbilar såg ut i mitten på 50talet? Var det en rutig logga på dem?Göteborgs stadsmuseum2024-03-07 10:00
Hej Maria, Vi har tyvärr inte några sådana förteckningar i Stadsmuseets samlingar, men ett tips är att kolla med Regionarkivet som har ett fackföreningsarkiv. https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/regionarkivet Det kan också vara värt att höra med Riksarkivet, som har arkivmaterial från Pååls bröd, som Asklunds ångbageri med tiden gick upp i. Möjligen kan de ha fått och lämnat in arkivmaterial från Asklunds. https://riksarkivet.se/kontakta-oss mvh / Göteborgs stadsmuseumMaria Bergh2024-02-19 12:10
Hej! Min mormor Berta Josefina Borg arbetade på Asklunds bageri mellan 1913-1918 (tror jag). Var kan man hitta förteckningar på personalen? Mvh Maria BerghGöteborgs stadsmuseum2021-06-11 11:59
Hej! Såväl Olof Asklund som dennes bror John hade söner. Se gärna Olofs personpost (tillgänglig i posten ovan) för mer information, i den mån du kan känna igen namnet på den person du träffade. mvh / Göteborgs stadsmuseumLenson2021-06-08 04:58
Bodde granne med en man Asklund som jag bjöd på hembakat bröd. Han log i mjugg o smakade på brödet. Detta var 1980. Kan det ha varit en son till Olof Asklund? Jag minns inte hans förnamn. Han var på 1980-talet en äldre man kanske runt 80 år.
Leave a comment
You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.