logo

Carlotta - the museum database

Exempel på avancerade sökningar


Att använda Avancerad sökning kan vara svårt för ovana användare men är samtidigt väldigt effektivt när du har god koll på informationen i databasen och vet vad du letar efter. Genom Avancerad sökning kan du begränsa sökningen till ett register. Några exempel:

Utsikter från Skansen Kronan på 1950-talet:
Gå till det sökfält som heter GEONAM i kolumnen längst till vänster. I nästa kolumn väljer du ”byggnad” och i nästa väljer du alternativet "utsikt från" och skriver sedan "Skansen Kronan" i kolumnen längst till höger. Gå sedan till det sökfält som heter OBJTME i den vänstraste kolumnen. Välj ”tidpunkt” i nästa kolumn, och ”[alla]” i kolumnen därefter. Skriv ”195” i kolumnen längst till höger.
Klicka här för att utföra sökningen

Föreställningar på Stora teatern 1859:
Välj först "Föreställning" i registrermenyn. Välj därefter PERNAM i den vänstraste kolumnen i första sökfältet. I nästa kolumn , välj ”namn” och därefter ”scen/spelplats”. Skriv ”Stora Teatern” i kolumnen längst till höger. På nästa rad väljer du "OBJTME" i första kolumnen och i nästa väljer du alternativet "tidpunkt. Du får då alternativet ”premiär” i kolumnen intill. Ange slutligen 1859 i kolumnen längst till höger.
Klicka här för att utföra sökningen