logo

Carlotta - the museum database

GM:32626 :: hattnål, dräkttillbehör

Object description
Från katalogkort: Hattnålar, ca 1910. Fyra stycken hattnålar av metall i olika utförande. 1)Med huvud av metall, runt med stor gul celluloidknapp i mitten samt runt om små fasetterade gröna glasbitar. Längd 29 cm. Svart nål. 2) Huvud av genomskinligt lila glas med målad guldkant samt silverfärgad reliefblomma mitt på. Längd 27, 5 cm. Gul nål. 3) huvud av rosa fasetterad glasbit. Längd 23 cm. Vit nål. 4) Litet runt huvud av svart material, jetsten?. Längd 25,5 cm. Svart nål.
Inventarienummer
GM:32626
Typ av förvärv
gåva
Sakord
hattnål; dräkttillbehör
Namn - användning
Hallendorff, Anna
Namn - förvärvat från
Kastman, Ingeborg
Tidpunkt - fotografering
2018-04-05 [aan]
Tidpunkt - tillverkning
1910 [ca]
Tidpunkt - förvärv till museet
1975
Antal
4
Beskrivning
Från katalogkort: Hattnålar, ca 1910. Fyra stycken hattnålar av metall i olika utförande. 1)Med huvud av metall, runt med stor gul celluloidknapp i mitten samt runt om små fasetterade gröna glasbitar. Längd 29 cm. Svart nål. 2) Huvud av genomskinligt lila glas med målad guldkant samt silverfärgad reliefblomma mitt på. Längd 27, 5 cm. Gul nål. 3) huvud av rosa fasetterad glasbit. Längd 23 cm. Vit nål. 4) Litet runt huvud av svart material, jetsten?. Längd 25,5 cm. Svart nål.
Historik
Använda av Anna Hallendorff, gift med professor Hallendorff, Uppsala.
Arkivreferens
U653 [/neg.nr]
Material
metall; jetsten; glas
Namn - annan anknytning
Hallendorff, Gunilla
Land - användning
Sverige [Trolig]
Landskap - användning
Uppland [trol.]
Stad - användning
Uppsala [Trolig]
Klassifikation OCM (smal)
Bergsbruk och stenbrytning (316); Dräkt (291); Dräkttillbehör (293); Järnbruk (327); Keramik- och glastillverkning (323); Smycken (301)
Längd (cm)
29; 27.5; 23; 25,5
Personnamn - titel
professor
Namn - copyright/upphovsrättsinnehavare
Göteborgs Stadsmuseum
Licens - media
Erkännande
Belongs to Samling
GM :: Göteborgs Museums samlingar

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.